بسته بندی نانو
بسته بندی نانو مواد غذایی
امروزه استفاده از فناوریهای نوین نانو در حوزه کنترل کیفیت صنایع غذایی رشد بسیار چشمگیری داشته و در گرایش های متعددی از جمله تشخیص سموم میکروبی مواد غذایی از طریق نانو زیست حسگرها، افزایش زمان ماندگاری مواد غذایی از طریق پوششهای بستهبندی نانورس و نانو نقره و همچنین در زمینه تغییر برخی از خواص مشمئزکننده ارگانولپتیکی همچون طعم، رنگ و بو مخصوصاً در فرآوردههای آبزیان نقش بسیار مهمی را ایفاد نموده به طوری که استفاده از این فناوری با سرعت بسیار زیادی در حال رشد و توسعه است
بهره مندی از فناوری نانو
دلوا یک محصول مبتنی بر فناوري نانو است. محققان با توجه به تقاضاي روزافزون مصرف کنندگان براي محصولات غذایی سالم و ایمن و همچنین نیاز به سیستم هاي خوراکی با توانایی کپسوله کردن، محافظت و آزاد سازي ترکیبات عملکردي، تلاش خود را در فناوري نانو براي حل مسائل مربوط به تغذیه متمرکز می کنند که در این راستا فناوري نانوامولسیون به ویژه براي ساخت سیستم هاي کپسوله سازي، بدلیل جلوگیري از تخریب و نیز حفظ مواد فعال زیستی، بسیار مناسب هستند.
کاربردهای صنعتی و تجاری
این محصول بسیار مورد توجه تمام کارخانه هاي صنایع غذایی، کترینگ ها و سایر محل هایی که از زعفران در مراحل تولید خود استفاده می کنند قرار خواهد گرفت که علاوه بر بهبود خواص مواد تولیدي منجر به کاهش هزینه هاي تولید براي مراکز ذکر شده خواهد گردید.همچنین صادر کنندگان زعفران به سایر کشورها می توانند با معرفی و فروش این محصول به کشورهاي مقصد منجر به افزایش حجم صادرات شوند
شکل و طراحی بسته بندی
هر محصول دارای اشکال مختلف بسته بندی در بازار است، اما به طور کلی بسته بندی به دو صورت انجام می شود:
بسته بندی داخلی و بسته بندی بیرونی. هر محصول در نهایت در بسته بندی بیرونی قرار می گیرد که نقش بسیار مهمی در فروش محصولات دارد. بسته بندی خلاقانه هم به حفظ محصول کمک می کند و هم نرخ فروش را افزایش می دهد. بسته بندی هوشمند باعث می شود خریدار احساس راحتی کند، بنابراین طراحان باید به تسهیل باز و بسته شدن ظروف بسته بندی و اندازه بسته در طول طراحی توجه کنند.
رنگ های بسته بندی نانو
رنگ ها نقش مهمی در بسته بندی دارند. رنگ از نظر روانی تأثیر قابل توجهی بر مخاطب دارد و در فرهنگ های مختلف معانی متفاوتی دارد. از نظر زیبایی شناسی، مشتریان مجذوب بسته هایی با طرح های مختلف می شوند. رنگ بسته بندی باید با توجه به نوع محصول، آداب و رسوم و سنت های هر جامعه انتخاب شود. به عنوان مثال، بسته بندی زعفران با الهام از گل زعفران اغلب در رنگهای قرمز و بنفش تولید می شود، اما این رنگها باید با طرح لوگو مطابقت داشته باشند.
مواد بسته بندی
بسته ها بسته به نوع محصول دارای مواد متفاوتی هستند از جمله شیشه، فلز ، پلاستیک، کاغذ، سلفون، پلی اتیلن و … زعفران به دلیل مراقبت ویژه ای که باید داشته باشد باید در بسته ای قرار گیرد که خواص ، رنگ و عطر آن حفظ شود. بسته بندی زعفران به طور کلی در سه نوع پاکت، منبت و ظروف کریستالی انجام می شود. ظروف شیشه ای و پلی اتیلن کیفیت زعفران را بیشتر حفظ می کنند.