Skip to content

دکتر حامد اهری

استاد علوم و مهندسی صنایع غذایی. عضو هیات علمی گروه مهندسی علوم کشاورزی و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران

آدرس محل کار

گروه علوم و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

آدرس پستی

شهرک غرب، خیابان ایران زمین، خیابان گلستان، برج مهستان (C1)، طبقه نهم، پلاک 862، تهران، ایران
کد پستی: 36443-14658

ایمیل

Dr.h.ahari@gmail.com

شرح مختصر (درباره من):

من دکتر حامد اهری، استاد تمام علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران هستم. شایستگی‌های کلیدی این رشته در طیف گسترده‌ای از تکنیک‌های علوم غذایی است که در تحقیقات صنعتی و دانشگاهی برای مواد غذایی و سلامت به کار می‌روند، بخش ما یک تیم پویا و خلاق است که در طیف گسترده‌ای از برنامه‌های بین‌رشته‌ای فعال است. تمرکز اصلی من بر روی بسته بندی نانو و امولسیون های نانو است. من در سال 1396 مدرک فوق دکتری خود را در رشته  نانو بیوتکنولوژی در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به پایان رساندم و از آن زمان تاکنون چندین پروژه تحقیقاتی در زمینه نانوتکنولوژی مواد غذایی انجام داده ام و نتایج کارهایم را در مجلات معتبر متعددی منتشر کرده ام. من سه حق ثبت اختراع ایالات متحده و همچنین سه PCT دارم. من و تیمم توانستیم نانو امولسیون زعفران ایرانی را با استفاده از تکنیک اولتراسونیک تولید کنیم که با موفقیت آن را به عنوان یک محصول دانش بنیان به ثبت رساندیم. این محصول با نام تجاری دلوا در اداره علائم تجاری به ثبت رسیده است. من جوایز متعددی را برای اختراعاتم دریافت کرده ام، از جمله اختراعات ژنو، انجمن چالش و نوآوری (قطر 2021)، و فدراسیون بین المللی انجمن های مخترعان. در حال حاضر به عنوان کارشناس رسمی فناوری نانو سازمان استاندارد ایران و همچنین عضو هیات علمی مرکز تحقیقات حلال وزارت بهداشت و حلال آموزش کشور نیز فعالیت دارم.

• فوق دکتری نانو بیوتکنولوژی، گرایش طراحی نانو بایوسنسور پتانسیومتری، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، 1396.
• دکترا تخصصی کنترل کیفی و بهداشت مواد غذایی(Ph.D)،  دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، 1392.
• کارشناسی ارشد MBA – دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، 1390
• دکترای حرفه ای دامپزشکی (گرایش میکروب شناسی فراورده های غذائی حیوانی – DVM)، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، 1388.

مقالات و کتب

کتاب های انگلیسی:

LAMBERT UNIVERSITY-2010” Increasing the Shelf Life of Iranian Caviar by Nano – Silver pakaging
 LAMBERT UNIVERSITY-2010” Nano Biosensor Designing for Staphylococcus Aureus Exotoxin Detection

کتاب های ترجمه شده

  • میکروبیولوژی کارتر (ترجمه)، ناشر: پرتو وجی، (1386). قاسم یواسف بایگی، حامد اهری، محمد ساسگی زالی، سالار نظمی، 1385.
  •  تضمین کیفیت غذا (ویراستار علمی: دکتر حامد اهری و انتشارات: دانشگاه آزاد اسلامی (1391).
  • Food Born Parasaitology، ناشر: دانشگاه آزاد اسلامی (1395).
  •  میکروبیولوژی مواد غذایی و عمل آزمایشگاهی – انتشارات چاه سیاه 1386 – مترجم: اهری، ح، رحیمی، ه، انور، ع (1397).
  • Microbial Toxin –Elsevier 2018 ترجمه: اهری، ح. (2019).
  • تولید غذای حلال: سازمان مرکزی IAU. (2019).

کتاب های فارسی

  • فناوری نانو در پزشکی و دامپزشکی (Compilation). 1387، ناشر: دانشگاه تهران – جهاد دانشگاهی – حامد اهری، ویراستار علمی: دکتر دی شهباززاده، استاد راهنما: استاد دکتر احمد شیمی
  • بهداشت مواد غذایی، رویکرد نانوتکنولوژی (تدوین)، 1387، ناشر: انتشارات دکتر نیکخواه. حامد اهری، ویراستار علمی: دکتر گیتی کریم.
  • تجویز غذای میکروبی و شیمیایی (عارضه)، ناشر: پرتو وگی، ۱۳۸۸.
  • استانداردهای بین المللی مدیریت ایمنی مواد غذایی، ناشر: سازمان تحقیقات فیشر ایران، 1388
  •  استانداردهای بین المللی در مدیریت بهداشت مواد غذایی. (ناشر: دانشگاه تهران)، ۱۳۸۹.
  • طراحی و استانداردهای آزمایشگاه شیمیایی و میکروبی. ناشر: دانشگاه تهران و دکتر نیکخواه، 1390.
  • کنترل کیفیت در علم شیلات _ ویراستار علمی: دکتر حامد اهری (ناشر: وزارت کشاورزی ایران)، ۱۳۹۰.
  • میکروبیولوژی مواد غذایی و روشهای عملی آزمایشگاهی، دانشگاه تهران – جهاد دانشگاهی، 1391.
  •  کنترل کیفیت در سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی، انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی، 1391.
  •  روش تحقیق، ش 1_ناشر: دانشگاه آزاد اسلامی، 1393.
  • تولید غذای حلال- سازمان مرکزی
  • سموم میکروبی- الزویر- ترجمه حامد اهری، 1399، ناشر: دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات.
  • روش تحقیق جلد2- دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی-پایگاه اطلاعات علوم غذایی)- 1396.
  • روش تحقیق جلد3- دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی-پایگاه اطلاعات علوم غذایی)- 2019.

لیست جدیدترین مقالات پژوهشی

Ahari,H*., Naeimabadi,M. (2021). Employing Nanoemulsions in Food Packaging: Shelf-Life Enhancement. 25 may2021. https://link.springer.com/article/10.1007/s12393-021-09282-z

Efatian, H., Ahari, H*., shahbazzadeh, D., nourozi,B. (2021). Application of nano- silver and copper packaging on increasing the shelf-life of the Nile Tilapia (oreochromis niloticus. Journal of Food Measurement and Characterization. https://link.springer.com/article/10.1007/s11694-021-00836-7

Mehdipour Biregani, Z., Ahari, H. (2021). ‘Effect of alcalase-mediated hydrolysis on the free radical scavenging activity and reducing power of whey protein isolate‘, Journal of Food and Bioprocess Engineering, 4(1), 58-62. doi: 10.22059/jfabe.2021.317538.1081

Ahari, H*., Nasiri,M. (2021). Ultrasonic Technique for production of Nanoemultions for food Packaging purposes: A review study.coating11(7), 847, 2021. https://www.mdpi.com/2079-6412/11/7/847

Saeidi, Z., Ahari,H*., Anvar, A.A. (2021). Study of Nano chitosan with marjoram essential oil in increasing the shelf life of Shrimp (Nephropidae) at
refrigerated temperature
. Journal of Food Bioscience and technology 11(2), 85-98. https://jfbt.srbiau.ac.ir/article_17645.html

Savadkouhi, P., Ahari, H., Anvar, AA., Jafari, B. Effect of Carum copticum nanoessence against Saprolegnia and Fusarium, and the use of multiplex PCR assay for the detection of these organisms in Rainbow trout Oncorhynchus mykiss. Archives of razi institute. 76(2)231-241, 2021.
https://archrazi.areeo.ac.ir/article_121590.html

Yadolahi, M., Ahari, H*., Anvar, A. (2021). ‘Influence of Ag/LDPE nanocomposite films on the microbial growth of Beluga (Huso huso) fillets during the refrigerated storage period’, Iranian Journal of Fisheries Sciences. doi: 10.22092/ijfs.2021.124378. https://jifro.areeo.ac.ir/article_124378.html

Asl, NM., Ahari H*. Motallebi Moghanjoghi A. (2021). Assessment of nanochitosan packaging containing silver NPs on improving the shelf life of caviar (Acipenser persicus) and evaluation of nanoparticles migration. Journal of food measurement and characterization.1-9.
https://link.springer.com/article/10.1007/s11694-021-01082-7

Gholamnezhad, P., Ahari, H*., Nikbakht Brujeni, Gh., Anvar, AA., Motallebi, A. (2021). Real-time PCR High-resolution Melting Analysis for the Species Identification of Meat Products: Focusing on Food Safety and Detection of Meat Adulterations. https://sites.kowsarpub.com/thrita/articles/112550.html

Pourbaba, H., Anvar, A., Pourahmad, R., Ahari, H. (2021). ‘Changes on Acidic parameters and probiotic survival in the kefir using Lactobacillus acidophilus and Lactobacillus paracasei complementary probiotics during cold preservation‘, Iranian Journal of Veterinary Medicine. https://ijvm.ut.ac.ir/article_82779.html?lang=en

KAVAKEBI, E., Anvar, AA., Ahari,H., Motalebi, A.2021. The effect of PVA coated film containing silver nanoparticles synthesized from aqueous rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) fillet. Journal of food and Bioprocess Engineering, 2021. https://jfabe.ut.ac.ir/article_82827.html

مقالات کنگره بین المللی

Nanozeolite biochemical and antimicrobial roles in poultry and domestic animals’ food. (Food micro 2008,1-4Sep, 21st International congress- England –Aberdeen)

Survey of Gamma (γ) Irradiation on Contaminated Food with Escherichia Coli (Food micro 2008,1-4Sep, 21st International congress- England –Aberdeen)

Molecular Detection of STAPHYLOCOCCUS AUREUS in Raw Milk Samples Collected from Province Restricts, Using M. PCR Method. (Food micro 2008, 1-4Sep, 21th International congress- England –Aberdeen)

Nanozeolite antibacterial application in food chain. (IUMS 2008, International congress of bacteriology and applied microbiology)- Turkey -Istanbul

Detection, Antibiogram of STAPHYLOCOCCUS AUREUS in Non Pasteurized Milk Samples from Tehran Province Restricts and Compare to Bacterial Culture. (IUMS 2008, International congress of bacteriology and applied microbiology)- Turkey -Istanbul

Effects of gamma rays in E.coli stagnant water and change in to usable water. (IUMS 2008, International congress of   bacteriology and applied microbiology)- Turkey –Istanbul. 7. Nanozeolite biochemical and antimicrobial roles in poultry and domestic animals’ food. (Nanotech Northem Europe 2008, Denmark –Copenhagen.)

Nanotechnology Applications in Veterinary Medicine. (Nanotech Northem Europe 2008, Denmark –Copenhagen.)

Nanocid biocochemical and antibacterial properties. (Nanotech Northem Europe 2008, Denmark –Copenhagen.)

A case report of the reconstruction of head skin in a dog by H-plasty method (2nd international symposium of veterinary surgery (ISVS)- Iran –kerman

Toxicity of Nanosilver suspension in rainbow Trout (1st international congress On Aquatic Animal Health Management and Diseases)- 2009, Iran-Tehran

Nanocid effect on streptococcosis in rain bow trout fish (1st international congress On Aquatic Animal Health Management and Diseases)- Iran-Tehran

Antibiogram of STAPHYLOCOCCUS AUREUS from Non Pasteurized Milk Samples and Culture method (1th international congress of veterinary pharmacology & pharmaceutical)-iran-tehran

Antibacterial effect of nanosilver particles on pasteurized milk shelf-life(Izmir turkey food technology congeress2011 )

Nano and Antibacterial beverage can cap to reduce microbial load, 26th Scientific conference of NSM2011

HACCP on Food safety management system, Ireland. food protection congress 2011. 17- THE INHIBITORY EFFECT OF NANOCID® AGAINST STAPHYLOCOCCUS AUREUS AT DIFFERENT TEMPERATURES, 4th international recent advances in food analysis, 4-6 november2010. Prague

GROWTH RESPONSE OF SALMONELLA TYPHIMURIUM TO SILVER NANOPARTICLE AT DIFFERENT TEMPERATURES, 4th international recent advances in food analysis, 4-6 November, 2010. Prague

● بررسی خواص ضد میکروبی نانو امولسیون گیاهی گزنه برای افزایش ماندگاری ماهی تیلاپیا، شرکت تولیدکنندگان گوشت.
● بررسی تطبیقی ​​خواص ضد میکروبی نانو فیلم‌های نقره تولید شده با روش‌های اکستروژن و مذاب – اختلاط، شرکت تولیدکنندگان گوشت.
● طراحی بسته بندی نانو نقره و نانو خاک رس بر پایه نانو دی اکسید تیتانیوم با استفاده از روش اختلاط مذاب برای افزایش ماندگاری Peneaus semisucatus، دانشگاه علمی کاربردی
● فرمولاسیون یک نوشیدنی فوق العاده کاربردی به عنوان مکمل ورزشی شرکت بینش رادپویش
● ارزیابی خواص آنتی اکسیدانی عصاره زغال اخته شرکت داروسازی و آرایشی شهد آرا
● سنتز نانو نقره و نانو مس با استفاده از احیای شیمیایی برای تولید بسته بندی نانو کامپوزیت برای افزایش ماندگاری خاویار، هوسو هوسو و خرچنگ و ارزیابی رهاسازی به محصول، شرکت تولیدکنندگان گوشت.
● طراحی بسته بندی نانو رهاسازی رایگان برای افزایش ماندگاری کره شرکت لبنیات پاک
● سنتز سبز نانو کامپوزیت مس و نقره، شرکت تولیدکنندگان گوشت
● احراز هویت حلال گوشت با استفاده از Real Time PCR، آزمایشگاه پاستور
● بررسی حساسیت و انطباق احراز هویت حلال فرآورده های گوشتی تخمیر شده با استفاده از HRM و Real Time PCR
● افزایش خواص ارگانولپتیکی و ضد میکروبی نانو امولسیون زعفران ایرانی با استفاده از روش هموژنایزر اولتراسونیک، شرکت تلاشگران صنعت و تجارت آریا.
● بررسی فیزیکوشیمیایی نانو امولسیون زعفران ایران، شرکت تلاشگران صنعت و تجارت آریا.
● طراحی بسته بندی نانو نقره و نانو خاک رس بر پایه نانو دی اکسید تیتانیوم با استفاده از روش اختلاط مذاب برای افزایش ماندگاری خاویار، شرکت تلاشگران صنعت و تجارت آریا.

سرپرستی پایان‌نامه‌ها

  • اعتبارسنجی تکنیک HRM برای احراز هویت حلال گوشت خام و پخته، پیمان غلام نژاد، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، 1400
  • جداسازی و شناسایی گونه های لاکتوباسیلوس از لخته شیر و بررسی خواص پروبیوتیکی و ضد میکروبی آنها، ساناز کوشا، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، 1400
  • تأثیر نانو امولسیون زعفران ایرانی (Crocus Sativus) تولید شده به روش هموژنایزر اولتراسونیک بر ماندگاری پنائوس semisulcatus، مائده پورمقدم، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، 1400
  • بررسی نانو ذرات Al2O3 بر اساس SiO2 و TiO2 بر خواص فیزیکی بسته بندی مواد غذایی، سمانه توکلیان، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، 1400
  • سنتز نانو نقره و نانو مس با استفاده از احیای شیمیایی برای تولید بسته‌بندی نانو کامپوزیت برای افزایش ماندگاری خاویار، هوسو هوسو و خرچنگ و ارزیابی رهاسازی به محصول با استفاده از ICP-Mass، مریم کارگر، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، 1399
  • تولید بسته بندی نانو کامپوزیت LDPE بر اساس نانو ذرات نقره به روش اختلاط مذاب و بررسی اثرات آن بر خواص فیزیکوشیمیایی و ماندگاری کره، مبینا پویا منش، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، 1399
  • افزایش ماندگاری خرچنگ با استفاده از نانو امولسیون زعفران ایرانی تولید شده به روش هموژنایزر خودبخودی و اولتراسونیک، مهنوش ابوتراب، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، 1399

آخرین مقالات برتر دکتر حامد اهری