تولید نانو امولسیون زعفران ایران (CROCUS SATIVUS L) با استفاده از روش EPI برای افزایش ماندگاری در صنایع غذایی
موفق به کسب مدال طلا در مسابقات بین المللی اختراع و نوآوری، 18-20 جولای، 2021، ژنو، سوئیس.
چکیده طرح
زعفران ادویه اي است که از کلاله و خامه هاي خشک شده گیاه کروکوس ساتیووس (Crocus Sativus L) به دست می آید و از کاربرد هاي مهم این ادویه قرمز رنگ، میتوان به کاربرد آن در صنعت غذا (انتقال رنگ طعم و عطر به غذا و نوشیدنی) و همچنین استفاده در پخت وپز و داروسازي (بدلیل خواص ایمنی) اشاره کرد. سابقه تولید و پرورش گیاه زعفران به 2500 سال قبل بر می گردد.
تکنیک مورد استفاده در طرح مذکور اولتراسونیک هموژنایزر پروب دار می باشد و در تولید نانوامولسیون زعفران ایرانی (Crocus sativus) براي کاهش اندازه قطرات در میزان کم، داراي راندمان بالایی است.مزایاي استفاده از روش اولتراسونیک در مقایسه با سایر روش هاي مکانیکی در تولید نانوامولسیون عبارتند از : مصرف انرژي کمتر، استفاده از مقادیر امولسیفایر کمتر و همچنین تولید امولسیون یکنواخت تر با اندازه قطرات کوچکتر می باشد.این محصول براي نخستین بار تولید شده و نکته مهم در این متدلوژي آن است که از هیچ ماده شیمیایی یا نگهدارنده غیر طبیعی استفاده نشده است.در این روش پس از تهیه محلولی از عصاره زعفران و اسپن 80 آن را به صورت قطره قطره به محلول حاوي از ان-دکان و توئین 80 افزوده، سپس با استفاده از اولتراسونیک هموژنایزر پروب دار نانوامولسیون تهیه می گردد.